Zakon Wilka

Ikariam - poznaj antyczny swiat, zakon wilka

#1 2008-03-22 18:33:38

mani_manu

Administrator

Punktów :   

Gra

Witam!
Założyłam forum bo musimy sie jakos komunikowac..

No to na początek proponuje jakas mobilizacje wieksza bo w naszym sojuszu nic sie nie dzieje a niedlugo pewnie zacznie sie etap wiekszych walk;]
po pierwsze... wydaje mi sie ze nazwa sojuszu może zostać, jest całkiem
po drugie.. trza rozbudowac strone naszego sojuszu w grze
po trzecie... trze przydzielic obowiązki i spisac jakies zasady i oplaty by moc się rozbudować

pozdrawiam!

=)

#2 2008-03-22 19:47:02

Bartass11

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: Gra

nom jakies zasady by sie przydaly

#3 2008-03-22 20:55:59

mani_manu

Administrator

Punktów :   

to pisz co ci o glowy przychodzi... jak bedzie na wiecej to zadeydujemy ;]

=)

#4 2008-03-22 22:33:14

Sir_BumBum

Nowy użytkownik

Punktów :   

Ja mam 3 sprawy.

1. Chciał bym podziękować mani_manu za to że zorganizowała nam to forum

2.Przydało by się z jeszcze kilku graczy z okolicznych wysp. najlepiej powyżej 1000p (to chyba teraz już takie minimum dla kogoś kto gra)

3. Strona wewnętrzna sojuszu jakie texty miały by sie tam znaleść ?

Ja osobiście miałem pomysł żeby tam umieścic znaczek z Wiedzmina ale niewiem czy to niejest za banalne no i jakiś klimatyczny text.

4. Przypomniała sie mi 4 sprawa Jeżeli ktoś ma pomysł na inną nazwe sojuszu to prosze pisac tylko od razu przydał by sie pomysł na jakiś klimacik na wewnętrznej stronie sojuszu.

#5 2008-03-22 22:39:49

mani_manu

Administrator

Punktów :   

nie ma za co ;] 5 min to było
wiedzmin moze nie za bardzo klimatem nie pasuje.. cos  z klimatow jak z troi... hehe ale tam wilkow nie ma ;]

1000 może byc.. a ilebrakuje do rozbudowy sojuszu surowcow??

REGULAMIN SOJUSZU:
1. Robimy stałe postępy w grze - powiekszamy liczbe punktów.
2. Dokładmy surowce na rozwoj ambasady - wzmacniamy sojusz.
3. Służymy pomoca gracza naszego soja i sojusznikom.
4. Nie atakujemy graczy naszego sojuszu i nie obrażamy ich.
5. Informujemy dowództwo o przerwach w grze, np. urlop.

http://www.alexkolesar.com/images/ssart/minotaur.jpg
to mi sie podoba na nasza strone.. takie mityczne ..minotaur
agresywnyw sam raz

http://www.galeriamm.art.pl/images/Mitologia_m.jpg
lub to .. takie tajemnicze..

=)

#6 2008-03-23 19:37:04

Sir_BumBum

Nowy użytkownik

Punktów :   

To pierwsze chyba jest z Wowa a to drugie trzeba by nazwe sojuszu zmienic ale obrazek niezły

#7 2008-03-24 09:51:41

Bartass11

Nowy użytkownik

Punktów :   

pierwsze jest lepsze

#8 2008-03-24 09:55:03

mani_manu

Administrator

Punktów :   

nio to cos  z tym zrobimy

nudzi mi sie ;p
znalazłam cos na wstęp
bedzie mniej tego. ale teraz mi sie niece tego robic

Grecja

Na początku był bezkształtny Chaos "przepastna, pusta przestrzeń bez granic, zatopiona w ciemności, magma bezdenna, kipiąca utajnionymi mocami żywiołów.(...)". Później z Chaosu wyłoniła się Gaja- Matka Ziemia, a następnie bóg miłości- Eros i inne elementy wszechświata: Noc (Nyks) i Mrok (Ereb). Z Gai powstały pokolenia bogów. Jej pierwszym potomstwem były: Góry, Pontos (morze) i Uranos (niebo), a ze związku z nim- tytani, cyklopi, giganci i sturamienni Hekatonchejres. Gaja wyżywiła wszystko i wszystkich. Początkowo była złączona z Uranosem, jednak tytani oddzielili ich od siebie, przyczyniając się w ten sposób do powstania oddzielającej ich przestrzeni.
Tworzenie ludzkości zajęło bogom Pięć Wieków. Według tej opowieści starożytni Grecy byli odpowiedzialni za rozwój (jak również postępującą degenerację) rasy ludzkiej. Ludzie pierwszego, Złotego Wieku, powstali z Gai, Ziemi w czasach Kronosa. Nie podlegali procesowi starzenia się, nie znali chorób ani pracy, a życie upływało im na zabawie. Umierali tak, jakby zapadli w łagodny sen, a po śmierci stawali się łagodnymi duchami. Drugie pokolenie, w Wieku Srebrnym zostało stworzone przez Zeusa i Olimpijczyków. Jego przedstawiciele żyli ponad sto lat, ale byli gwałtowni i aroganccy. Przez pierwszych sto lat ich życia pozostawali pod opieką swych matek. Zaniedbywali bogów i dlatego zostali przez Zeusa zniszczeni. Również oni przetrwali w formie duchów. Zeus stworzył nowe pokolenie Wieku Brązu, które odkryło metal i dało początki cywilizacji. Byli to jednak ludzie brutalni, wywoływali wojny, w których posługiwali się bronią z brązu. Na koniec poderżnęli sobie nawzajem gardła i zniknęli. Czwarta era, Wiek Herosów, pojawia się u Hezjoda. To pokolenie, zrodzone z boskich ojców i śmiertelnych matek było szlachetne, odważne i charakteryzowało się nadludzką siłą. Po śmierci pokolenie Herosów odeszło na Pola Elizejskie lub Wyspy Błogosławione. Zeus stworzył następne, piąte pokolenie, współczesne pokolenie Żelaza, które musi trudnić się pracą i dla którego dobro jest zawsze powiązane ze złem.

=)

#9 2008-03-24 10:13:24

Daro22

Nowy użytkownik

6897939
Punktów :   

Mi też się bardziej podoba to pierwsze.

#10 2008-03-24 11:12:47

mani_manu

Administrator

Punktów :   

Wpadłam na pomysł by nazwac nasz sojusz Centaury
tu fotka na strone:
http://www.taminglight.com/images/proje … entaur.jpg

lub
http://greywolf.critter.net/images/wow/ … entaur.jpg

lub
http://img266.imageshack.us/img266/3265/centaur4qf1.jpg

lub
http://img254.imageshack.us/img254/2024/centaur1iw2.gif

Centaurowie w mitologii greckiej stanowili plemię dzikich istot o końskich ciałach, lecz z ludzkim torsem i głową w miejsce szyi i głowy końskiej. Zamieszkiwać mieli góry Tesalii, Arkadii i Elidy.

=)

#11 2008-03-26 20:50:52

Bartass11

Nowy użytkownik

Punktów :   

e tam mi sie nie podaoba trzeba nazwe zmienić ale z takiej Zakon Wilka na Zakon Wilków

#12 2008-03-30 16:07:08

intruzz

Nowy użytkownik

Punktów :   

Minotaur pasi do Zakonu Wilka:) jeśli jako nuworysz mogę coś od siebie to: Mani zmień deczko link na stronie sojuszu bo nie wiedzieć po co ma - przed www:) ludziska chcący się zarejestrować będa pytać czemu strona się nie otwiera:P po drugie: wydaje mi się że zbyt łatwo (automatycznie) mozna się zarejestrować..w innych grach tego typu np. travian potrzebna jest aktywacja konta przez administratora- sito przed szpiegami wrogich sojuszy......... a tak poza tym: witam wszystkich walecznym AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!

#13 2008-04-01 22:34:36

Kasiulos

Nowy użytkownik

Punktów :   

A mi się podoba nazwa może ma mało wspólnego ze starożytną Grecją ale jest ok. Nie zmieniajmy jej... Pozdro

Stopka forum

RSS